SnowHotel - Hospitality

A szimulációs játék egy alpesi sícentrumban található hotel működését modellezni. A szálloda üzleti tevékenysége kettős, egyrészt szállodához kapcsolódó, másrészt sípályához kapcsolódó szolgáltatások biztosítása.

Projektekkel lehetőség van a szálloda vagy a sípálya szolgáltatásainak és kapacitásainak bővítésére, fejlesztésére, illetve a kínálat specializálására is, mint például gyerekbarát szolgáltatások, wellness részleg, hütte üzemeltetés, környezetbarát fejlesztések, étterem és konferencia termek kiadása stb.

A SnowHotel többek között abban tér el a többi szimulációnktól, hogy lehetősége van a versenytárs szállodáknak (játékosoknak) egymással kooperálni, azáltal, hogy egymás síbérleteit kölcsönösen elfogadják, így előnyösebb csomagot tudnak kínálni a vendégeknek.

A játékosok feladata az adatelemzés, döntéshozás, illetve az optimalizálás, a felületbe épített grafikonok és adatsokaságok segítségével. A cél, a hotel eredményes és hatékony működtetése, amit az eredményességi indexben mérünk, ami tartalmazza például a profitabilitást és a vevői elégedettséget.

A SnowHotel szimulációs szoftver működése röviden:

  • A diákok csapatokat alkotva veszik át a szoftver által modellezett virtuális hotel vezetését.
  • A virtuális hotel 1 éves periódusokra vonatkozó stratégiai döntések meghozatalával irányítják. A döntések eredményeiről írásos jelentést ad a szoftver, ezenkívül a főbb mutatókat (profit, Cash flow, forgalom, elégedettség) grafikonon is ábrázolja a program.
  • A szimulációban lehetőség van egyedi projektek indítására és kooperációra a versenytárs szállodákkal a síbérletek elfogadása kapcsán.

A játék előnyei és tanulási pontjai:

  • A program lehetőséget ad arra, hogy az alapvető szállodavezetési ismereteket a szimuláció résztvevői gyakorlatias módon alkalmazzák, és betekintést nyerjenek a hotelmenedzsment és irányítás stratégiai kérdéseibe.
  • A szimuláció lehetőséget ad a versenytársakkal való kooperációra, ami segít a különböző érvelési és tárgyalás technikai ismereteket begyakorolni.
  • A SnowHotel számos tényező együttes működtetését kívánja meg, ahogyan ez az üzleti világot általában jellemzi. A körültekintő, gondos tervezés ezen játék során is nélkülözhetetlen.
  • Mivel a résztvevőknek ki kell szűrni a megfelelő adatokat a különböző pénzügyi és piackutatási beszámolókból (mérleg, eredménykimutatás, cash-flow, piackutatási jelentés), a játék jelentős mértékben próbára teszi és fejleszti a pénzügyi és elemzési készségeket.
  • A fentiekből kifolyólag az életben oly fontos csapatmunka eredményes megvalósítása itt is elengedhetetlen a játékban való sikeres szerepléshez.

Referenciáink:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Selye János Egyetem, Szlovákia